В Австралії хочуть ввести "податок Google"

П'ятниця, 2 грудня 2016, 08:58

Уряд Малкольма Тернбулла пропонує ввести в Австралії податок на переадресований прибуток (відомий також як "податок Google"), особливість якого полягає в тому, що його платитимуть компанії, котрі виводять власний прибуток у низькоподаткові юрисдикції. 

Про це повідомляє прес-служба скарбника Австралії, пише Укрінформ.

Наразі відповідний законопроект опубліковано на офіційному веб-сайті австралійського уряду.

В разі його ухвалення закон дозволить накладати штраф у розмірі до 40% на прибуток компанії, який був "штучно перенаправлений" з Австралії у транснаціональні корпорації.

Реклама:

Цей закон буде стосуватися компаній, чий річний дохід перевищує 1 млрд дол. і які направляють прибуток у офшорні зони. Законом буде передбачено перелік додаткових вимог, який дозволить притягнути до відповідальності такі підприємства.

У разі якщо компанія відповідає цим характеристикам, податкова служба буде направляти їй документ з передбачуваною сумою несплаченого податку.

На оплату буде надано 21 день. У свою чергу, компанії зможуть надавати додаткову інформацію у фіскальну службу, з метою роз'яснення порядку розпорядження прибутком.

Нагадаємо, що податок на переадресований прибуток вперше був введений у Великобританії та спрямовувався на таких великих гравців IT-ринку, як Google, Apple і Amazon. Справа в тому, що ці компанії використовували шпарину в британському законодавстві і платили податки через свої представництва в Ірландії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error