Індійська компанія почала серійний випуск їстівних пакетів

Неділя, 18 грудня 2016, 17:20

Індійський стартап EnviGreen розробив на 100% органічні пакети, що складаються з натурального крохмалю і рослинних масел, та за своїм виглядом і властивостями схожі на пластикові.

Пакети екологічно чисті і навіть придатні для вживання, пише ecotown з посиланням на Gearmix.

Як пише видання, заснував компанію EnviGreen та винайшов їстівні пакети індієць Ашватху Хедж.

 

"Ідея виникла в нього, коли в деяких містах заборонили пластикові пакети і люди шукали їм заміну. Чотири роки експериментуючи з різними матеріалами, він врешті-решт знайшов потрібний, що складається з 12 інгредієнтів (в тому числі картоплі, маніоки, кукурудзи, натурального крохмалю, рослинного масла, бананів і квіткового масла). Сировину спочатку перетворюють у рідину з якої й виготовляють пакети. Виробничий процес тримають у найсуворішій таємниці", - пише видання.

Реклама:

Екологічний пакет індійської компанії коштує приблизно на 35% дорожче, ніж пластиковий.

 

Однак він має значно більше переваг, ніж пластик: такий пакет розкладається за 180 днів, у воді кімнатної температури менш ніж за добу, а у киплячій – всього за 15 секунд. 

"Ми не використовуємо жодних хімічних сполук. Навіть для друку застосовуються натуральні барвники", – зазначив Ашватх.

Компанія EnviGreen вже побудувала в Бангалорі завод, де виробляється близько тисячі метричних тонн екологічно чистих "пластикових" мішків щомісяця.

Крім того, компанія вже почала постачати пакети в корпоративні торгові мережі, як Metro і Reliance, а в майбутньому хоче використовувати свою продукцію для підтримку місцевих фермерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: