Ципрас пообіцяв Меркель, що економіка Греції "вилікується" завдяки реформам

П'ятниця, 16 грудня 2016, 20:32

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас розповів канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що його країна заклала основи потужного економічного зростання, і це допоможе "залікувати рани кризи" після декількох років жорсткої економії, запроваджених відповідно до міжнародних фінансових вливань.

Про це повідомляє Reuters.

До зустрічі з Меркель Ципрас розповів журналістам, що він буде проінформує канцлера про позитивну динаміку розвитку грецької економіки та "видатні досягнення" свого уряду щодо показників доходу.

"На наступний рік прогнози для економіки Греції є досить позитивними", – сказав Ціпрас, додавши, що влада Греції очікує зростання економіки на рівні 2,7% у 2017 році і на 3,1% вже у 2018 році.

Реклама:

"Ми хочемо "залікувати рани" від кризи і полегшити життя всім тим, хто в ці важкі роки зробив величезну жертву в ім'я Європи", – додав грецький премʼєр.

Агенція відзначає, що канцлер Німеччини Ангела Меркель не виявила бажання займати якусь позицію щодо питання передріздвяних виплат пенсіонерам, що напередодні було ухвалене парламентом країни.

"Стоячи поруч з Ципрасом, вона сказала, що рішення (щодо призупинення фін допомоги Греції через суперечку навколо різдвяних виплат – ред..) знаходиться в руках трьох інститутів, що ведуть переговори з Грецією – Європейської комісії, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що грецькі законодавці схвалили спірні "Різдвяні"  виплати для пенсіонерів з низьким рівнем доходів, що напередодні спонукало міжнародних кредиторів призупинити угоду з полегшення боргового тягаря заборгованості, погоджену минулого тижня.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: