Гройсман висловив свою точку зору щодо хакерських атак на "УЗ"

П'ятниця, 16 грудня 2016, 20:09

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пов'язує хакерські атаки на ПАТ "Укрзалізниця", що відбулися в ніч з 14 на 15 грудня, з протидією проведенню реформ в компанії, зокрема - впровадження автоматичної системи перерозподілу вантажних вагонів.

Про це голова уряду заявив на зустрічі з експертним співтовариством та представниками громадянського суспільства в Києві, передає УНІАН.

"Балчун (голова "УЗ" - Ред.) підійшов до автоматичного розподілу вантажних вагонів - сталося кілька хакерських атак, спроба скомпрометувати систему", - сказав він.

За словами Гройсмана, в "Укрзалізниці", як і в інших держкомпаніях, а також в органах державної влади, існує стійка опозиція проведення реформ.

Реклама:

"Потрібно забрати у чиновника монополію на прийняття рішень. Чиновник в принципі є оператором. Він не повинен мати можливість загальмувати або прискорити щось, він має виконати чіткий алгоритм своїх функцій", - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, раніше Балчун повідомив, що в ніч з 14 на 15 грудня сайт компанії був атакований хакерами, а топ-менеджменту компанії погрожують фізичною розправою. Пізніше він додав, що кібератака не вплинула на рух поїздів і безпеку пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!