"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнесмен Бойко судитиметься з Україною за права на Житомирську кондитерську фабрику

П'ятниця, 16 грудня 2016, 14:27

Власник товариства з додатковою відповідальністю "ЖЛ" Юрій Бойко планує в січні подати позов до міжнародного арбітражу з питання відновлення своїх прав на Житомирську кондитерську фабрику.

Про це сказав він на прес-конференції в "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже практично закінчили оцінку всіх збитків і готуємо подання документів в міжнародний арбітраж проти держави Україна. Ми над цим працювали з лютого цього року, документи будуть готові до подачі з січня", - сказав він.

За його словами, в даний час кондфабрика в Житомирі не працює.

Реклама:

Одна з ліній фабрики здійснює упаковку новорічних подарунків для компанії "Конті".

Бойко зазначив, що зараз фабрику контролює група Сергія Пашинського і Сергія Тищенко.

"Коли ми йшли звідти рік тому, ми залишили сировини і готової продукції більш ніж на 10 млн. Проте, вони так і не змогли скасувати судове рішення, яке підтверджує, що 97,5% цього підприємства належить мені", - заявив бізнесмен.

Як повідомлялося, конфлікт між Юрієм Лещинським (ЗАТ "Житомирські ласощі") і Ігорем Бойко (ТДВ "ЖЛ") за права власності на фабрику триває з 2010 року.

Нагадаємо, увечері 30 грудня 2015 року загострився конфлікт щодо Житомирської кондитерської фабрики.

За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні "тітушки" від обох сторін конфлікту – ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ".

31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики.

Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ "ЖЛ" біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники "ЖЛ" пройшли на територію фабрики.

4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва.

У ніч на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. 

За повідомленням на сайті фабрики за 25 травня, "вже майже 6 місяців щосереди в один і той же час під будівлею Житомирської кондитерської фабрики по вул. Гамарника проходять збори трудового колективу та керівництва, який не пускають на захоплене рейдерами підприємство".

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко пообіцяв розібратися в ситуації довкола "Житомирської кондитерської фабрики".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: