"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко впевнений, що Україна в березні виграє суд проти "Газпрому"

Середа, 14 грудня 2016, 15:37

Україна очікує, що Стокгольмський арбітраж у суперечці між "Нафтогазом" і "Газпромом" прийме рішення на користь Києва в березні 2017 року.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час запуску підприємства з виробництва запчастин для імпортних автомобілів у Тернопільській області у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що в березні Україна виграє арбітраж в Стокгольмі", – заявив він.

За його словами, Україна чекає, що їй вдасться після такого юридичного рішення скасувати "грабіжницький контракт з Газпромом".

Реклама:

"Доведено, що Газпром нам постачав газ за завищеними цінами, знизимо ці ціни і знизимо тарифи", – сказав Порошенко.

Раніше повідомялося, що у Стокгольмі закінчилися слухання за позовом  НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрому" щодо контракту на закупівлю газу.

"Нафтогаз" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення в спорі з "Газпромом" за контрактом купівлі/продажу газу до кінця 1-го кварталу 2017 року, а за контрактом про умови транзиту газу через Україну - до кінця 1-го півріччя 2017 року.

"Нафтогаз" у рамках розгляду Стокгольмським арбітражем 2 позовів - за контрактом купівлі/продажу газу й контракту про умови його транзиту - заявив вимоги по компенсації компанією "Газпром" сумарно більш ніж 26,6 млрд доларів, у той час як сумарні вимоги російської компанії становлять 38,7 млрд доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!