"Укравтодор" планує побудувати нову автодорогу в Угорщину

Вівторок, 13 грудня 2016, 16:13

"Укравтодор" у 2017 році почне реалізацію проекту нової дороги в бік Угорщини, яка з'єднає українську трасу М-06/Е-50 Київ – Чоп і угорську М-3 Будапешт – Ніредьгаза.

Про це йдеться у повідомленні "Укравтодору".

Як зазначається у повідомлені, головним завдання на наступний рік – розробити підготовчий проект, який дозволить визначити складність майбутнього будівництва, земельні ділянки, через які пролягатиме дорога та які необхідно буде викупити.     

"Будівництво навіть маленького клаптику дороги – це дуже складний процес. Спочатку необхідно провести підготовчі роботи з проектування, потім викупити землю під нову трасу та розробити проектно-кошторисну документацію, якою деталізувати усі майбутні роботи та попередньо підрахувати їх вартість. Далі необхідно провести тендер та визначити підрядника. Лише після виконання усіх цих пунктів можна буде приступити до будівництва", – розповів радник голови Держагентства Олександр Кава.

За його словами, "Укравтодор" у 2017 році має повністю втілити перший етап спорудження нового автошляху – попереднє проектування.

Реклама:

"Ми будемо повністю координувати усі дії з Угорською стороною, бо їм ще також необхідно спроектувати та побудувати близько 20 км своєї дороги до кордону з Україною", – зазначив Кава. 

Нагадаємо, в рамках співпраці між урядом Угорщини та України, планується будівництво нового КПП "Дийда", під’їзних доріг до нього з обох країн та обхід м. Берегово до вже існуючого КПП "Лужанка", реконструкція пункту та автошляху до нього.

Ці заходи дозволять не лише спростити транспортне сполучення між Україною та Європою, а й збільшити кількість прикордонних переїздів для великовагового транспорту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: