"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колектив ОПЗ поскаржився Гройсману на "дорогий" газ та просить спецціну

Понеділок, 12 грудня 2016, 12:26

Трудовий колектив ОПЗ  просить Гройсмана встановити для заводу спецціну на природний газ, який використовується у вигляді сировини для виробництва продуктів та займає виключно високу долю у собівартості аміаку та карбаміду.

Про це йдеться в листі трудового колективу заводу до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як зазначається в зверненні, від 22 вересня 2016 року "Нафтогаз" щомісячно збільшував вартість природного газу. В результаті, зростання вартості природного газу призвело до подальшого збільшення збитків підприємства та дефіциту обігових коштів.

"За умови постачання природного газу "Нафтогаз", враховуючи прогнози ціни реалізації продуктів ОПЗ у грудні 2016 року на умовах 100% передплати на порт "Южний" (аміак - 210-215 дол. за 1 тону, карбамід -205-215 дол. за 1 тону) загальний збиток підприємства прогнозується, при існуючій схемі роботи одного агрегату з виробництва аміаку та двох агрегатів з виробництва карбаміду, на рівні більш ніж 100 млн грн в місяць", - йдеться у листі.

Реклама:

Крім того, у зверненні зазначається, що при використанні природного газу поставки "Нафтогаз", його вартість на ОПЗ буде становити у грудні 7880,70 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ), у т.ч.: ціна природного газу - 7148,00 грн за тис. куб.м., вартість транспортування до заводу згідно з постановою НКРЕКП становитиме 732,7 грн. за тис. куб. м.

"Подовження роботи ОПЗ згідно з існуючими умовами призведе до збільшення заборгованості ОПЗ перед НАК "Нафтогаз" за спожитий природний газ", - зазначили на ОПЗ.

Згідно із зверненням, колектив пропонує встановити для ОПЗ, як азотного підприємства державного сектору економіки, спеціальну ціну на природний газ, який використовується у вигляді сировини для виробництва продукції та займає виключно високу долю у собівартості аміаку та карбаміду.

Нагадаємо, ПАТ "Одеський припортовий завод" у листопаді наростив заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" в 2,6 разу (на 381,267 млн грн) - до 529,222 млн грн.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарської діяльності ОПЗ.

Компанія Коломойського і Хомутинніка також відмовилася від участі в приватизації ОПЗ.

Раніше, глава ФДМУ Ігор Білоус заявляв, що діалог щодо приватизації "Одеського припортового заводу" ведеться із 6-7 інвесторами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: