Продаж ex.ua може стати найдорожчою угодою - Ольшанський

Четвер, 1 грудня 2016, 14:48

Президент холдингу Internet Invest Group Олександр Ольшанський вважає, що продаж домену ex.ua може стати найдорожчою угодою за всю історію України.

Про це він розповів в коментарі "Економічній правді".

За словами Ольшанського, головна цінність домену ex.ua в тому, що "він існує в головах щонайменше 20 млн користувачів".

"В голові у середнього українського інтернет-користувача є з десяток доменів. Наприклад, google.com.ua, facebook.com, pravda.com.ua. В середньому більше, ніж 10 назв в одній голові не поміщається. І ось його цінність в тому, що він існує в кожній українській голові. Його не потрібно рекламувати. Якщо там щось з'явиться і це щось буде затребуване, то всі будуть легко пам'ятати, як його знайти", - говорить Ольшанський.

Реклама:

У ex.ua також величезний рейтинг в пошукових системах Google і "Яндекс". Це означає, що по великій кількості пошукових запитів веб-сторінки ресурсу будуть першими. Причому зміна тематики контенту в разі продажу домену, за словами Ольшанського, не спричинить падіння рейтингу.

Відповідаючи на питання про реальну ціну продажу домену, президент Internet Invest Group порівнює ex.ua з Моною Лізою: "Це як твір мистецтва. Скільки коштує Мона Ліза? Вона в одному екземплярі, тому зрозуміти її вартість неможливо".

Експерт каже, що до сьогоднішнього дня преміум домени продавалися в Україні в ціновому діапазоні 50-150 тисяч доларів.

Якщо домен ex.ua буде проданий, то новий ресурс буде орієнтований на Україну. І в першу чергу домен може бути цікавий з точки зору запуску інтернет-магазину.

"Навіть через три роки все населення України буде пам'ятати ex.ua. У цьому звичайно колосальна ринкова і маркетингова сила", - резюмує Ольшанський.

Варто зазначити, що найдорожчим доменом в історії вважається домен sex.com, проданий в 2010 році за 13 млн доларів. На другому місці fund.com, проданий в 2008 році за 9,9 млн доларів і на третьому - porn.com - в 2007 році за 9,5 млн доларів.

У четвер стало відомо, що сервіс зберігання інформації ex.ua планує продати свій домен за мільйон доларів.

Нагадаємо, 16 листопада файлообмінник Ex.ua оголосів про намір припинити роботучерез новий закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Раніше силовики заявили про закриття ресурсу Fs.to через порушення авторських і суміжних прав.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!