"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Ізраїлі протестували перше безпілотне аеротаксі

Четвер, 1 грудня 2016, 14:32

Ізраїльська компанія Urban Aeronautics оголосила про успішне тестування першого в світі безпілотного літаючого таксі, яке отримало назву Cormorant.

Про це пише ITbusinessweek.

Розробка проекту почалася в 2004 році. Спочатку AirMule (перша назва - Ред.) створювався як рішення для екстреної евакуації поранених солдатів із зони бойових дій, проте з часом виробник розширив спектр застосування технології.

Серед цивільних моделей застосування варто відзначити доставку посилок, а також участь в ліквідації наслідків стихійних лих.

Реклама:

На сьогоднішній день Cormorant це шестиметровий апарат вертикального зльоту і посадки вагою в 918 кг, який піднімається в повітря завдяки двом роторам в кільцевих обтічниках.

Він управляється набором з 200 закрилків і може переносити до 500 кг вантажу, здатний розвивати швидкість до 180 км/год і здійснювати польоти на висоті до 3700 м протягом 2,6 годин.

Автономна система управління дозволяє машині самостійно злетіти, переміщатися за заданим маршрутом, вибирати оптимальне місце для посадки і приземлятися.

 

Рішення приймаються на підставі даних безлічі сенсорів, в тому числі двох лазерних альтиметрів, які визначають висоту польоту, радіолокаційних альтиметрів, інерційних датчиків і електрооптичної камери.

 

Розроблена Urban Aeronautics технологія Fancraft забезпечує Cormorant повністю закритими пропелерами. Вони захищені від перешкод і уламків, тому машина зможе безпечно маневрувати навіть в міському просторі.

Промислове виробництво Cormorant почнеться в 2018-2019 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: