Курс біткойну відреагував зростанням на перемогу Трампа

Середа, 9 листопада 2016, 14:54

Курс електронної валюти біткойн зростає в середу після перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Вартість біткойнів підскочила в ході торгів на 4,1% - до 733,61 дол., повідомив провайдер даних по ринку криптовалюти CoinMarketCap.com.

Основний обсяг біткойнів в середу був куплений за долари США - це показує, що зростання курсу крипотовалюти спровокували американські інвестори, пише MarketWatch.

Реклама:

Тим часом, перевірка Американської податкової служби (Internal Revenue Service, IRS), проведена ревізором міністерства фінансів США, показала, що IRS робить недостатньо для відстеження використання віртуальних валют.

У повідомленні ревізора, опублікованому у вівторок, відзначається відсутність сигналів координації між різними підрозділами IRS в плані контролю обігу криптовалюти, включаючи біткойн.

Як і у випадку з готівкою, анонімність угод з віртуальними валютами може допомогти людям, які намагаються піти від сплати податків, йдеться в повідомленні.

На даний момент найбільш популярною криптовалютою в світі є біткойн - вартість усіх біткойнів в світовому обороті оцінюється в 11,3 млрд дол., свідчать дані CoinDesk.

Як повідомлялося, єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах в США республіканця Дональда Трампа.

Нагадаємо, європейські індекси також відреагували падінням на перемогу Трампа.

Як повідомлялося, в США результат виборів призвів до обвалу курсу долару та мексиканського песо, а також до змін на сировинних ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!