"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман вимагає за тиждень виправити ситуацію з субсидіями

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:11

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від місцевої влади за тиждень виправити ситуацію з призначенням житлових субсидій громадянам.

Про це Голова Уряду заявив під час селекторної наради з питань реалізації програми житлових субсидій у вівторок, повідомляє прес-служба КМУ.

"Моя вимога є абсолютно чіткою: виявити кожну родину, дати їй інформацію і, якщо ця родина має бажання отримати таку компенсацію, забезпечити це", – заявив Гройсман.

"Буквально за тиждень я би хотів, щоби ситуація була виправлена", – наголосив голова Уряду та повідомив, що наступного тижня знову буде проведена ще одна нарада.

Реклама:

Прем’єр-міністр зауважив, що громадяни мають можливість декілька місяців подавати заявки на отримання субсидій, навіть у січні. Буде зроблений перерахунок і громадяни отримають знижку на житлово-комунальні послуги за попередні місяці.

Він повідомив, що завтра Кабмін внесе на засідання питання про призначення 50% премії працівникам соціального захисту для компенсації їм навантаження в роботі.

Також завтра Уряд прийме рішення, що дозволить почати виплату допомоги домогосподарствам на придбання твердого палива, що була збільшена раніше на 1000 грн.

"Ми готові допомагати тим, чим необхідно. Все вже зробили, - підкреслив голова Уряду. - На місцях сьогодні абсолютно все є. У вас є  дозвіл тимчасово взяти на роботу тих людей, які вам необхідно, 50% премії заробітної плати працівникам соціального захисту, які беруть участь у призначенні субсидій, будуть виплачені. Кошти на виплату субсидій є. Все абсолютно у робочому стані".

Прем’єр-міністр закликав компетентні органи на місцях до відповідальності, небайдужості, турботи до людей, а також якісного надання соціальних послуг громадянам.

"Чому в одних областях - 100%, а в інших - 20% (показник призначення субсидій)? У мене є єдина відповідь - безвідповідальність і байдужість. Тому що дехто не розуміє, наскільки людині важливо вчасно отримати цю знижку, цю підтримку. Тому у мене питання, а що люди роблять на своїх посадах, якщо ви не у стані організувати елементарного – виявити людину, якій потрібна допомога, і надати цю допомогу і підтримку?" – наголосив прем’єр-міністр.

"Тільки відповідальність на місцях дасть можливість дійти до якісного результату, – підкреслив Гройсман. – Дуже важливо, щоби влада мала абсолютно нормальне "людське обличчя". А це можливо тоді, коли ми самі вболіваємо за результат, коли ми розуміємо, що є інструменти, які ми можемо використати для того, щоб підтримати людей".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: