"CHS Україна" профінансує фермерів на 50 мільйонів доларів

Понеділок, 7 листопада 2016, 16:49

Торговельний підрозділ американського кооперативу "CHS Україна" має намір виділити у 2017 році 50 млн доларів на програму підтримки агровиробників.

Про це заявив гендиректор компанії В'ячеслав Колосветов, передає "Інтерфакс-Україна".

"50 млн доларів передбачено на спільний проект із компаніями Syngenta та "Галнафтогаз". Ці гроші буде виділено навесні", - сказав гендиректор на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, "Галнафтогаз" та Syngenta надаватимуть фермерам паливо, насіння і засоби захисту рослин із відстроченням платежу під невеликий відсоток, розплачуватися фермер буде зерном, яке експортуватиме компанія "CHS Україна".

Реклама:

Він уточнив, що в 2018 році "CHS Україна" розраховує спрямувати на зазначену програму підтримки 100 млн доларів.

Згідно з наданими даними, у 2015/2016 маркетинговому році компанія експортувала з України 1,1 млн тонн зерна, а поточного маркетингового року планує збільшити цей показник до 1,5 млн тонн.

Колосветов заявив, що український підрозділ "CHS Україна" є прибутковим, на ринку України працює з 2008 року, володіє терміналом "Олімпекс" в Одесі, інвестиції в який сягнули 42 млн доларів.

CHS Inc. - одна з найбільших у світі компаній у галузі сільського господарства, яка перебуває під управлінням фермерів, власників ранчо та кооперативів США. Провадить діяльність у низці галузей, таких як енергетика, вирощування зернових культур і виробництво продуктів харчування, постачання добрив та кормів, реалізація зерна і продуктів харчування, а також надання бізнес-рішень у таких сферах, як страхування, фінанси та управління ризиками.

Компанія володіє нафтопереробними підприємствами і трубопроводами, займається виробництвом, реалізацією та дистрибуцією очищеного палива марки Cenex®, мастильних матеріалів, пропану і відновлюваних джерел енергії. Привілейовані акції CHS торгуються на біржі NASDAQ.

Власниками компанії виступають 1,1 тис. кооперативів, 75 тис. виробників і 20 тис. привілейованих акціонерів. Нею керує рада директорів, що складається з 17 фермерів і власників ранчо, яких обирають власники кооперативів та виробничих підприємств.

СHS розпочала роботу в Європі в 2007 році. Нині CHS Europe з головним офісом у Женеві і відділеннями у Боснії, Болгарії, Угорщині, Румунії, Росії, Сербії, Іспанії та Україні, а також у Йорданії та Туреччині на Близькому Сході отримує й реалізує зернові та насіння олійних культур із Чорноморського та Середземноморського регіонів, а також координує глобальне отримання добрив.

CHS Inc. навесні 2009 року повідомила про початок інвестування в спільний із GN Terminals (Одеса) проект зі створення експортного зернового термінала в Україні на узбережжі Чорного моря в районі Одеси потужністю перевалки 2 млн тонн на рік.

Тоді уточнювалося, що CHS управлятиме частиною потужностей термінала, включаючи транспортну інфраструктуру, через офіс CHS Europe в Женеві (Швейцарія), а також здійснюватиме маркетинг усього зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!