"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оман готовий скоротити видобуток нафти в рамках угоди з ОПЕК

Понеділок, 7 листопада 2016, 15:48

Найбільший нафтовиробник на Близькому Сході за межами ОПЕК Оман готовий піти на скорочення видобутку нафти на 5-10% у разі досягнення відповідних домовленостей нафтовидобувними країнами.

Про це повідомив в понеділок журналістам в кулуарах нафтогазової виставки ADIPEC міністр нафти і газу Оману Мухаммед Хамад аль-Румхі, передає "Прайм".

"В першу чергу, ми виступаємо за скорочення нафтовидобутку і досягнення угоди між нафтовиробниками про це, в такому випадку Оман готовий скоротити видобуток на 5-10%, другий варіант для нас - це заморозка", - зазначив міністр.

За його словами, навіть досягнення угоди про заморожування нафтовидобутку буде перемогою, інакше постраждають самі нафтовидобувні країни.

Реклама:

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні. Організація розраховує на приєднання до заходів щодо стабілізації ринку ряду інших нафтовидобувних країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: