"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 6 листопада 2016, 21:00

Пенсії для жителів окупованих територій, обіцянки Гройсмана, перший безпілотний броньовик і новий iPhone SE - головне за 5 та 6 листопада.

Новини з рубрики "Що зробив Гройсман".

Гройсман розповів що кошти, які МВФ надав Україні протягом останніх шести місяців, зараз знаходяться в валютних резервах країни.

Гройсман похвалився обсягами видобутку власного газу: "Ми за ці кілька місяців маємо плюс 47 млн кубів газу. Це не багато. Але ми маємо плюс. Ми почали йти в ріст", - зазначив прем'єр, кажучи про дії уряду з подолання корупції в газовій сфері.

Реклама:

Гройсман запевнив, що його гроші зберігаються в банках: "У 2016 році, що стосується моєї декларації, ситуація абсолютно інша, що стосується моїх грошей - вони в банківській системі. Сьогодні, я думаю, більшості банків, які залишилися на ринку, можна довіряти і потрібно тільки дивитися на рейтинги цих банків, наскільки вони надійні", - сказав він.

Гройсман обіцяє змінити пенсійну систему: "Ми сьогодні думаємо дуже серйозно над самою пенсійною системою. Вона є несправедлива і досить серйозно популістськи сформована. Це дало нам величезні виклики", - зазначив Гройсман.

"Наступний наш крок - це змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою і наповнити її ресурсом", - заявив прем'єр-міністр.

***

Прикладу прем'єра слідує і віце-прем'єр Павло Розенко, обіцяючи жителям Донбасу виплатити пенсії. За його словами, мешканці окупованих територій отримають пенсію за весь час перебування в складі "ДНР" та "ЛНР", але тільки після повернення цих територій під контроль України.

Якщо ще говорити про окуповані території, то зараз Кабмін готує список товарів, які ввозитимуться на Донбас.

"Є розуміння того, що, наприклад, продукти харчування можна перевозити через лінію розмежування тому, що ми частково втрачаємо економічно і політично. Список погоджується. Він буде оприлюднений. Можна буде частково зняти якісь питання щодо товарів, які перетинають лінію розмежування незаконно", - зазначив радник міністра у справах окупованих територій і переселенців Юрій Гримчак.

***

Новини з життя нового глави "Укравтодору". Новопризначений голова "Укравтодору" Славомир Новак порівняв ситуацію на українських дорогах з ситуацією Польщі 20 років тому.

"Я порівняв би сьогоднішню ситуацію на українських дорогах з ситуацією в Польщі двадцять років тому, коли не було грошей на утримання, не було грошей на ремонт доріг і Польща переживала подібну кризу. Втім я вірю в те, і це дуже важливо, що без відповідного фінансування ремонту, а потім утримання доріг, можна забути про економічний розвиток держави", - заявив Новак.

Ще Новак планує за півроку роботи в компанії провести реформи, затвердити Державний дорожній фонд і ввести технічні прозорі правила для кожного.

***

А у екс-глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва більше немає сонячної електростанції. Китайська CNBM International Corporation стала власником майже 100% акцій компанії "Нептун Солар" (на цю компанію оформлена сонячна електростанція в Миколаївській області).

***

Українські безпілотні технології: компанія "АвтоКрАЗ" і запорізька інжинірингова компанія "Інфоком Лтд" створили перший український безпілотний автомобіль.

"Автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор з системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ і далекомір", - йдеться в повідомленні компанії.

***

Після новини про український безпілотний автомобіль будь-які інші новини про високі технології блякнуть, але:

Airbus запустить виробництво літаючих таксі в 2020 році. Французька аерокосмічна компанія представила перші зображення літаючих таксі в рамках проекту Vahana.

У 2017 році Apple випустить на ринок нову версію смартфона SE. Презентація та продажі оновленого 4-дюймового смартфона почнуться в першій половині 2017 року.

Компанія Facebook в кінці цього місяця випустить набір інструментів Instant Games, за допомогою якого сторонні розробники зможуть створювати власні ігри для Messenger.

А корейська компанія Samsung заявила про відкликання 2,8 млн своїх пральних машин в США через травми, які агрегати завдали своїм власникам. Тому що дев'ять осіб в результаті отримали серйозні травми, в тому числі у одного з потерпілих була зламана щелепа, в іншого пошкоджено плече.

Бережіть себе і доброго робочого тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!