"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні випробували перший безпілотний броньовик КрАЗ

Неділя, 6 листопада 2016, 14:34

Компанія "АвтоКрАЗ" та запорізька інжинірингова компанія "Інфоком Лтд" створили перший український безпілотний автомобіль.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Як зазначається, він був розроблений на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан.

"Автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ та далекомір", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

КрАЗ-Спартан має систему Pilotdrive, тому він автоматично розпізнає ширину дороги та наявні на ній перешкоди. Сприйняття та аналіз даних спрацьовує за долі секунди. Управління безпілотним КрАЗ-Спартаном може здійснюватися за допомогою планшета, операторської станції та "розумної рукавички", яка фактично є комп’ютером із власним процесором та контролером бездротового зв’язку, що контролюється за допомогою рук.

 

Додатково авто оснащене програмно-апаратним комплексом "SmartDrive" і навчанням у реальному режимі часу "Teach-inDrive", в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.

 

"Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля КрАЗ - допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань", – повідомляють в компанії. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!