"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія спростовує заяву ICU щодо розголошення конфіденційної інформації

П'ятниця, 4 листопада 2016, 19:05

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку заявляє, що надає інформацію народним депутатам та учасникам фондового ринку чітко дотримуючись вимог законодавства.

Про це йдеться у повідомленні Нацкомісії.

"Нацкомісія заявляє, що ТОВ "Інвестиційний капітал Україна" 3 листопада була розповсюджена заява, яка за своїм змістом не відповідає дійсності, є перекрученою, недостовірною, неправдивою, та направлена на дискредитацію Комісії як органу державної влади", - йдеться у повідомленні.

У Комісії зазначили, що розповсюджена заява викривлює інформацію, що міститься в ухвалі Київського апеляційного адміністративного суду від 25 жовтня по справі №826/2491/16 за позовом ICU до НКЦПФР та постанові Окружного адміністративного суду Києва від 1 серпня по цій же справі.

Реклама:

"Зазначеними рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій дії НКЦПФР були визнані повністю правомірними", - повідомляє прес-служба.

"НКЦПФР здійснює свою діяльність та надає інформацію народним депутатам та учасникам фондового ринку чітко дотримуючись вимог законодавства. Правомірність дій Комісії, зокрема в даному випадку, підтверджена рішеннями судів, які набрали законної сили", - йдеться у повідомленні.

При цьому в компанії ICU "звернули увагу НКЦПФР, що предметом позову до них не була мета довести законність або незаконність видачі конфіденційних даних у відповідь на "депутатське звернення".

"Ми просили суд зобов'язати НКЦПФР надати копії тих документів, які Комісія надала народному депутату Олексію Мушаку, і потім відмовилася надати нам на наш офіційний запит про надання публічної інформації", - заявили в компанії.

Раніше група ICU заявила про незаконне розголошення конфіденційної інформації Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку, яка стосується змісту, характеру, учасників та результатів торгів облігаціями внутрішньої державної позики.

Нагадаємо, раніше "Економічна правда" опублікувала матеріал, в якому йдеться, що за допомогою маніпуляцій з ОВДП з державних банків були виведені сотні мільйонів гривень на користь компаній пов'язаних з оточенням Віктора Януковича.

Участь у таких операціях також приймала ICU.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: