Через депутатів-популістів АПК може втратити до 1,2 мільярда доларів - УКАБ

П'ятниця, 4 листопада 2016, 16:34

Агропромисловий комплекс може втратити до 1,2 млрд доларів інвестицій щорічно через депутатів-популістів.

Про це йдеться у прес-релізі Українського клубу аграрного бізнесу.

В УКАБі відзначають, що ухвалення законопроекту №5300 про додатковий митний збір на експорт (3%), остаточно зруйнує інвестиційний клімат України та може позбавити АПК 1,2 млрд доларів інвестицій щорічно.

Внесення змін до чинного законодавства було ініційовано групою депутатів від Радикальної Партії України, серед яких і лідер фракції Олег Ляшко.

Реклама:

Законопроектом передбачає запровадження додаткового експортного мита на 60% українського аграрного експорту. Він пропонує обкласти 3% митом компанії, що здійснюють експорт сільгосппродукції.

"У 2016 році прямі іноземні інвестиції в сільське господарство, порівняно з минулим роком, зросли на 39% і навіть перевищили докризові показники", - сказав Тарас Висоцький, генеральний директор УКАБ.

"Проте, експортне мито на продукцію АПК, яке намагаються приховати за назвою "аграрно-сировинний збір" може повернути стан справ до рівня 2014 року, коли через політичну, економічну кризу та початок військового конфлікту були призупинені всі інвестиційні проекти, а агросектор залишився практично без фінансування", - заявив він.

Раніше президент "Української зернової асоціації" Володимир Клименко заявив, що асоціація вже готує звернення до керівництва країни проти даної ініціативи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: