"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко: у 2017 році Кабмін не планує підвищувати пенсійний вік

П'ятниця, 4 листопада 2016, 15:32

У наступному році уряд не планує розглядати питання про підвищення пенсійного віку.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"У затвердженому у четвер урядом проекті держбюджету на 2017 рік сума дотації з держбюджету Пенсійному фонду залишилася на колишньому рівні - 156 млрд гривень", - сказав він на прес-конференції у Львові в п'ятницю.

Відповідаючи на питання журналістів, Розенко сказав, що в проекті держбюджету-2017 зберігається норма щодо оподаткування для працюючих пенсіонерів, але остаточне рішення прийматимуть депутати Верховної Ради.

Реклама:

Крім того, за словами віце-прем'єра, в наступному році уряд не планує розглядати питання про підвищення пенсійного віку.

"Уряд, наскільки я знаю, дотримується консолідованої позиції - у 2017 році підвищення пенсійного віку не буде", - сказав він.

За словами Розенка, для цього спочатку потрібно істотно поліпшити якість життя і збільшити її тривалість.

"Ми не можемо говорити про підвищення пенсійного віку, зокрема, для чоловіків, середня тривалість життя яких в Україні сьогодні становить 65 років", - додав він.

Раніше директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що підвищення пенсійного віку для українців в рамках реформи, спрямованої на зменшення дефіциту Пенсійного фонду, має починатися з так званих "пільгових" категорій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: