Експерти оцінили відновлення економіки Донбасу в 1,5 мільярда

Середа, 30 листопада 2016, 15:41

На відновлення економічної діяльності східних областей України, що зазнали втрат від військової агресії, потрібно 1,5 мільярда доларів.

Про це заявив старший економіст Міжнародного центру політичних досліджень Василь Поворозник в ході експертної дискусії "Врегулювання конфлікту на Донбасі: моделі і ціна", пише "Укрінформ".

"На сьогодні найбільш комплексна оцінка витрат, пов'язаних з відновленням регіону, це не зовсім оцінка втрат. Вона міститься в звіті щодо оцінки відновлення та розбудови миру на Східній Україні і є спільним доробком Європейського Союзу, ООН, групи Світового банку в Україні та уряду в Україні", - заявив він.

"Фактично оцінювалися витрати на відновлення економічної діяльності в контрольованій зоні та в трьох областях - Дніпропетровська, Харківська і Запорізька. Сума, передбачена документом, це півтора мільярда доларів", - сказав Поворозник.

Реклама:

При цьому, як підкреслив експерт, ключова стаття - це інфраструктура та соціальні послуги - 1,2 млрд доларів.

Поворозник нагадав, що восени 2014 року Міністерство економічного розвитку та торгівлі заявляло про 80% втраченого потенціалу на Донбасі.

Як відомо, бойові дії на Сході України тривають з квітня 2014 року. 27 січня 2015 року Верховна Рада визнала Російську Федерацію агресором.

В жовтні 2016 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, якою поклала на Росію повну відповідальність за дотримання або порушення прав людини як в Криму, так і на Донбасі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: