YouTube може піти з Росії - ЗМІ

Середа, 30 листопада 2016, 09:36

Найбільший в світі відеохостинг YouTube може піти з Росії.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на правовий комітет Медіакомунікаційного союзу та співрозмовників.

Як повідомляє видання, це відбудеться в тому випадку, якщо буде прийнятий закон про обмеження частки іноземних власників аудіовізуальних сервісів з професійним контентом до 20%.

"Під поняття "організатор аудіовізуального сервісу" підпадає YouTube, де користувачі розміщують в тому числі контент власного виробництва. Прийняття законопроекту може призвести до того, що YouTube піде з Росії", - зазначає видання.

Реклама:

У разі прийняття документа, контент іноземних онлайн-кінотеатрів і хостингів буде розміщуватися за кордоном, а не на російських серверах, йдеться в матеріалі.

"У цьому випадку шлях контенту від сервера до абонентського пристрою користувача збільшиться, це призведе до різкого зростання валютних витрат всіх операторів зв'язку і погіршення якості послуг, що надаються", - пише видання.

YouTube містить і професійний, і призначений для користувача контент.

Проте, на даному етапі способу щодо розмежування одного від іншого не існує, розповіли співрозмовники газети про можливі причини відходу відеохостингу з Росії.

Крім цього, прийняття даного законопроекту спричинить за собою збільшення витрат на створення додаткової інфраструктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: