"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 3 листопада 2016, 21:00

Заплановане Кабміном підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн — це, звичайно, дуже добре, але є кілька але. Одне "але" — це можливе зростання безробіття. Інша "але" - можлива хвиля закриття малих підприємств. VoxUkraine та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій в своєму міні-дослідженні детально розписали, чому такі ризики можливі.

І новина з Кабміну на додачу: Зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3,2 тисячі гривень почне впливати на розрахунок субсидії в сезоні 2018-2019 років.

***

Дуже рідкісна рубрика — "Депутати молодці". Верховна Рада прийняла закон щодо усунення адміністративних бар'єрів для фрілансерів і айтішників, який дозволяє укладати зарубіжні договора по email і інвойсу.

Реклама:

Але це ще не все. Депутати також прийняли закон, який зменшує кількість контролюючих органів, звужує їх повноваження і обмежує втручання в господарську діяльність.

Здавалося б, можна було б на цьому зупинитися, але депутатів понесло: Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, що передбачає продовження мораторію на проведення перевірок бізнесу до 31 грудня 2017 року.

Ну і щоб зробити подарунок всьому населенню України, Верховна Рада ухвалила закон щодо реструктуризації заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих підприємств

Схоже, цим рішенням Рада хоче сказати, що українцям взагалі не варто платити за комуналку. Адже так чи інакше, борг за послуги буде покритий з держбюджету, і ляже таким чином на все населення. Нехай платять "труси".

***

Рубрика "Перевіряй та перевіряй ще раз". У російських ЗМІ сьогодні повідомили про те, що Україна почала видобуток сланцевого газу. Ми, напевно, були б і раді такому повороту подій, але інтерв'ю Андрія Коболєва агентству Bloomberg, на яке посилаються росСМІ і де він, нібито, про це каже — не існує.

Прес-служба "Нафтогазу" все заперечує, а "Укргазвидобування", яке, нібито, почало видобуток сланцевого газу, повідомило нам, що взагалі видобутком сланцевого газу займатися не планує.

***

Рубрика "Зрада дня". "Укртрансгаз" визнав "газовий борг" перед Фірташем. Так, ПАТ "Укртрансгаз" планує врахувати в балансі 346 млн куб м природного газу для підприємств хімічної промисловості групи Ostchem.

А Державна фірма "Укрінмаш" закуповує продукцію російських виробників через британських посередників, про що йдеться в сюжеті "Слідство.інфо".

Мало того, ще й співробітники Солом'янського управління ДФС проводять обшук в двох офісах компанії-провайдера "Ланет Нетворк" та "Ромсат" (входить до групи компаній "Ланет").

А ще Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2016 році з 2% до 1,5%. Півбала а прикро.

Також сьогодні стало відомо, що слідчий прокуратури Києва 24 вересня закрив кримінальне провадження проти народного депутата від Народного фронту Ігоря Котвицького в зв'язку з відсутністю складу злочину.

Ну і "ПриватБанк" заявляє про незаконні дії Державної виконавчої служби (ДВС) за описом і вилученням готівкових коштів в касі банку в центрі Києва, які здійснюються в рамках виконавчого провадження щодо стягнення з банку на користь двох кримських вкладників 7,377 млн грн.

***

Ще написали про те, як Україні повторити технологічний успіх Ізраїлю.

Закінчимо ми хорошими новинами. "Укрпошта" буде брати участь в доставці посилок, куплених українцями в китайських інтернет-магазинах під час святкування Дня холостяків 11 листопада або так званої "чорної п'ятниці по-китайськи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!