Запуск Дорожнього фонду можуть перенести на 2018 рік

Четвер, 3 листопада 2016, 16:37

Міністерство фінансів і транспортний комітет Верховної Ради домовилися про перенесення запуску Дорожнього фонду, який повинен стати джерелом фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг країни, з 2017 на 2018 рік.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова транспортного комітету Верховної Ради Ярослав Дубневич, пише УНІАН.

"Ми повинні реально дивитися на можливості нашого бюджету, тому тут ми знайшли порозуміння з Мінфіном і погодилися на повноцінний запуск дорожнього фонду з 2018 року", - написав він.

За його словами 2017 року буде проводитися реформування "Укравтодору".

Реклама:

"Наступний рік плануємо як перехідний щодо реформування управління "Укравтодору" і будемо домагатися збільшення рядка в проекті бюджету за програмами фінансування дорожньої галузі", - додав він.

Як повідомила прес-служба партії "Блок Петра Порошенко" з посиланням на Дубневича, бюджетний комітет Ради підтримав прийняття законопроекту про створення дорожнього фонду, але з умовою, що він почне діяти з 2018 року.

"Вчора на засіданні бюджетного комітету підтримали рішення про прийняття у другому читанні і в цілому змін в Бюджетний кодекс про створення Дорожнього фонду. Зокрема, вирішили для недопущення розбалансування бюджету відстрочити вступ в силу цього закону з 2017 на 2018 рік", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що створення дорожнього фонду для якісного ремонту і будівництва автомобільних доріг країни стане одним з головних пріоритетів українського уряду 2017 року.

За його словами, Кабінет міністрів 2017 року планував направити 14,2 мільярда гривень з доходів по акцизах на ремонт і будівництво доріг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!