"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Спецтехноекспорті" кажуть, що не перераховували гроші фіктивній фірмі

Четвер, 3 листопада 2016, 10:28

У ДП "Спецтехноекспорт" заявили, що не здійснювали жодних протиправних дій та фіктивних поставок продукції.

Про це йдеться у прес-релізі підприємства.

У компанії зазначили, що регулярно співпрацюють із сотнями українських та іноземних компаній виробників та постачальників продукції військового та подвійного призначення.

"Сам факт завершення експортної або імпортної поставки державним спецекспортером свідчить про те, що ця операція не може бути фіктивною", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, наявність будь-якого обладнання військового та подвійного призначення та факт перетину ним українського кордону підтверджується відповідними документами та відмітками державного митного контролю, контролюється Державною службою експортного контролю та з боку інших державних органів та установ.

"Жодних протиправних дій та фіктивних поставок продукції за участі ДП "Спецтехноекспорт", що вивчаються в рамках діючого кримінального провадження, підприємством не було вчинено. Деталі здійснення платіжних операцій компаніями, з якими ми співпрацюємо, нам не відомі", - повідомили у компанії.

"Для уникнення подальших непорозумінь, ДП "Спецтехноекспорт" підготувало звернення до Генеральної прокуратури України з проханням надати правову оцінку даній ситуації відповідно до своїх повноважень", - йдеться у прес-релізі.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що "Спецтехноекспорт" в 2015-2016 роках перерахувало 80 млн гривень за нібито поставлене обладнання фірмі "Спецпроммеханізація", яку поліція вважає фіктивною.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!