"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ: понад 60% багатоквартирних будинків мають лічильники тепла

Вівторок, 29 листопада 2016, 12:02

Станом на листопад 2016 року оснащеність багатоквартирного житла приладами обліку теплової енергії досягла 61%.

Про це йдеться у повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

При цьому наголошується, що при виконанні затверджених на 2016 рік інвестиційних програм оснащеність засобами обліку теплової енергії багатоквартирного житла досягне 88%.

Крім того, НКРЕ на 2017 рік визначила пріоритетним завданням включення до інвестиційних програм заходів щодо встановлення будинкових приладів обліку з метою досягнення 100% обліку споживання теплової енергії.

Реклама:

У Нацкомісії також повідомили, що станом на кінець 2014 року рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла становив лише 32%.

В понеділок у НКРЕ заявили, що застосування методики розрахунку тарифів за послуги з опалення за відсутності теплових лічильників не приводить до задвоєнь нарахування платежів та не несе в собі жодних методологічних помилок.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман обурився помилками в платіжках, які призвели до завищених сум, і зажадав їх перерахувати. У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його відомство перевірить, чи не були ці помилки допущені навмисне зі злим умислом.

У "Київенерго" також припустили, що завищені платіжки були помилкою.

При цьому заступник глави Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв заявив, що підстав для проведення перерахунку більшості платіжок за тепло, виставлених ПАТ "Київенерго" жителям столиці, немає.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!