"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"МТС Україна" передумала купувати "Трімоб"

Понеділок, 28 листопада 2016, 12:20

Мобільний оператор "МТС Україна" (Vodafone Ukraine) прийняв рішення відкликати документи на покупку 3G-оператора "Трімоб" з АМКУ.

Про це ЛІГА.net повідомили в прес-службі компанії.

"Було прийнято рішення поки відкликати документи, тому що немає погодження від ФДМ. Але якщо щось зміниться, ми не виключаємо того, що повернемося до цього питання", - повідомили в прес-службі.

На початку 2016 року "Укртелеком", підконтрольний групі СКМ Рыната Ахметова, досяг попередньої домовленості з "МТС Україна" (Vodafone) про продаж 3G-оператора "Трімоб".

Реклама:

Співрозмовники припускали, що сума операції може становити близько 2,7 млрд грн. Стільки мобільні оператори заплатили за 3G-ліцензії на аукціоні в 2015 році. Тоді ж АМКУ почав збирати дані для винесення вердикту. Але прийняття рішення затяглося.

Відчуження великих активів "Укртелекому" можливе лише за згодою ФДМ.

У прес-службі фонду недавно повідомили, що поки не давали згоди на проведення операції, а лише надавали компанії теоретичні роз'яснення про її можливості.

Нещодавно на зустрічі з журналістами генеральний директор Vodafone Ukraine Ольга Устинова розповідала, що "Трімоб" поступово втрачає інтерес для компанії. Адже з моменту отримання ліцензії в 2015 році оператор уже встиг відбудувати свою 3G-мережу в більшості великих містах.

Виняток становлять лише ті населені пункти, в яких військові ще не вимкнули своє старе радіоустаткування. І запуск нових комерційних мереж поки не можливий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: