Мінінфраструктури закупить 78 вагових комплексів для перевірки вантажівок

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:31

Державна служба України з безпеки на транспорті оголосила тендер на закупівлю 78 габаритно-вагових комплексів.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

За його словами, тендер відбувається через систему державних закупівель ProZorro. Очікувана вартість закупівлі - 117 млн гривень.

"Незважаючи на зарегульований процес узгоджень, на який ми витратили півроку часу, сьогодні оголошуємо тендер. Вперше, щоб не було зловживань, до проведення тендеру ми провели спільну зустріч з виробниками такого обладнання, у рамках якої погодили рівні та прозорі умови тендерної процедури і вимог до техніки", - заявив Омелян.

Реклама:

За словами міністра, габаритно-ваговий контроль на дорогах України буде посилено з наступного року.

Омелян також наголосив, що результати роботи ГВК цього року втішні: "Цього року ГВК вперше системно почали працювати в Україні, в окремих областях працювали цілодобово. Накладено мільйонні штрафи за перевантаження вагових автомобілів, частину коштів вже сплачено до бюджету".

Як повідомлялося, за оцінками Міністерства інфраструктури, більше 30% вантажного транспорту пересувається по українським дорогам з перевищенням допустимих вагових норм.

Мінінфраструктури хоче зробити штрафи за перевантаження авто на дорогах одним із джерел наповнення Дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва доріг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!