В СБУ пояснили, що доступ до "Гуліверу" блокували не правоохоронці

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:13

Правоохоронці, проводячи слідчі дії в офісному центрі "Гулівер" у Києві, не створювали перешкод для проходу в будівлю.

Про це заявив керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук на брифінгу у п’ятницю.

Він наголосив, що оперативно-слідчі дії проводилися в офісному центрі, не в однойменному торгово-розважальному центрі, розташованому поруч.

"Коли правоохоронці з'явилися поряд із офісним центром "Гулівер", охороною і адміністрацією будівлі було прийнято рішення про блокування системи доступу до будівлі, відключення ліфтів та інші дії, які призвели до того, що окремі люди не могли потрапити всередину будівлі", – сказав Ткачук.

Реклама:

"Ці обмеження жодним чином не пов’язані з діями правоохоронців", – наголосив він.

Як відомо, вранці 25 листопада до офісного центру "Гулівер" у центрі Києва прийшли озброєні правоохоронці для проведення слідчих дій у рамках справи банку "Михайлівський". Слідчі дії санкціонував Шевченківський райсуд столиці.

Як повідомлялося, 14 листопада Шевченківський районний суд наклав арешт на майноТРЦ "Гулівер".

Як відомо, кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!