Єврокомісар поїде до Москви домовлятися про газ для України

Четвер, 24 листопада 2016, 09:00

Європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шевчович ближчим часом має відвідати Москву для переговорів щодо "зимового пакету" постачання газу в Україну.

Про це розповів "Європейській правді" на умовах анонімності чільний посадовець ЄС.

"У найближчому майбутньому єврокомісар Шефчович відвідає Москву. І не тільки для обговорення умов зимового пакету, а й для переговорів щодо того, що Україна лишатиметься важливим транзитним партнером і після 2018 року", – заявив він.

Співрозмовник підтвердив, що йдеться про візит, який відбудеться в рамках переговорів про постачання газу в Україну та його безперебійного транзиту. "Ці переговори відбуватимуться в рамках тристоронніх консультацій (між Україною, ЄС та РФ)", - додав він.

Реклама:

Співрозмовник зазначив, що мають відбутися зустрічі як на урядовому рівні, так і з "Газпромом". Водночас, він порадив не очікувати значних зрушень саме після цього візиту.

"Я не очікую, що буде якесь рішення саме зараз.  Це лише перші переговори. Але зрештою ми сподіваємося на успіх переговорів щодо зимового пакету", - зазначив представник ЄС.

Нагадаємо, середньозважена ціна імпортного газу, за якою його закуповував НАК "Нафтогаз України" в третьому кварталі 2016 року, становила 187 доларів за 1 тисячу кубометрів у порівнянні зі 191 доларом у першому кварталі.

Імпорт газу з боку Росії не здійснюється Україною з 26 листопада 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!