Ryanair обіцяє безкоштовні авіаквитки через 5-10 років

Середа, 23 листопада 2016, 11:52

Протягом найближчих 10 років місця на рейсах авіакомпанії Ryanair можуть стати безкоштовними.

Про це заявив генеральний директор компанії Майкл О'Лірі, пише liga.net з посиланням на The Guardian.

Він сказав, що введення нульових тарифів стане можливим за рахунок того, що перевізник буде ділити доходи з аеропортами, в які приверне додаткових пасажирів.

Крім того, О'Лірі прогнозує скорочення або навіть повне скасування різних зборів, які доводиться оплачувати авіакомпанії.

Реклама:

"Завдання, яке стоїть перед нами в майбутньому, полягає в тому, щоб продовжити знижувати ціни на квитки. Я думаю, що через 5-10 років авіаквитки Ryanair стануть безкоштовними. Це призведе до того, що наші рейси будуть заповнені, а ми будемо отримувати дохід спільно з аеропортами, через які будуть проходити пасажири, а також отримувати частку від продажів в магазинах аеропортів та інших роздрібних доходів", - сказав глава Ryanair.

Він уточнив, що навряд чи варто розраховувати на те, що подібна бізнес-модель запрацює в таких великих вузлових аеропортах як Хітроу, але вона буде привабливою для інших аеропортів, які шукають можливості збільшити пасажиропотік.

Середня ціна авіаквитків Ryanair в минулому році становила 46 євро, включаючи одне оплачене місце багажу.

У поточному році компанія заявила про зниження тарифів на 10% -15%. Близько чверті доходів Ryanair отримує від додаткових послуг, наприклад таких, як прокат автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ryanair планує почати польоти в Україну вже в 2017 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!