З початку року в Україну з-за кордону перераховано 1,8 мільярда доларів

Середа, 2 листопада 2016, 20:32

З початку року за допомогою систем переказу коштів в Україну з-за кордону було перераховано 1,875 млрд доларів.

Про це заявив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Сергій Шацький під час Форуму ІTS, передає прес-служба регулятора.

Він зауважив, що згідно з попередніми даними за дев’ять місяців 2016 року кількість активних платіжних карток зросла до 31,14 млн штук.

"Також продовжує збільшуватися кількість терміналів та торговців, що надають можливість розрахуватися за товари/послуги безготівково - 207,3 тисяч штук та 139,1 тисяч штук відповідно", - сказав директор департаменту платіжних систем.

Реклама:

Шацький також повідомив, що впродовж дев’яти місяців цього року на території України надавали послуги 37 систем переказу коштів, з яких 22 системи, створені резидентами, та 15 систем, створених нерезидентами.

"За попередньою інформацією з початку 2016 року за допомогою всіх цих систем переказано в Україну - 1,875 млрд доларів (в еквіваленті); за межі України - 268 млн доларів; в межах України - 2,574 млн доларів", - сказав він

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 17 жовтня продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і в той же час розширив список осіб, які підпадають під санкції.

Україна також обмежила діяльність низки російських платіжних систем.

Читайте також: Кому буде боляче: що необхідно знати про нові санкції проти Росії

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!