Альфа-Груп змінила керівництво "Укрсоцбанку"

Середа, 2 листопада 2016, 15:44

Позачергові збори акціонерів "Укрсоцбанку" 31 жовтня достроково припинили повноваження членів наглядової ради, яка формувалася попереднім власником - групою UniCredit.

Також збори акціонерів сформували нову спостережну раду, пише FinClub.

Укрсоцбанк заповнив три вільні вакансії топ-менеджерами з "Альфа-банку".

Фінансовим директором, членом правління став Сергій Єрмаков, який з 5 січня 2015 року працював віце-президентом Альфа-банку.

Реклама:

Директором центру роздрібного бізнесу, членом правління став Артур Атанов, який з 26 серпня 2014 року по 4 травня 2016 року працював директором роздрібного бізнесу Альфа-банку (після чого працював директором роздрібного бізнесу Укрсоцбанку).

Членом правління також став Ростислав Матяш, який з 28 травня 2014 року працював членом правління Альфа-банку.

Припинено повноваження голови наглядової ради Гаральда Вертнега, його членів - Карло Вівальді, Юрген Кулльнітт, Доріс Томанек, а також двох незалежних членів наглядової ради - Лоренцо Джанотті і Бенедетто Наварра. Двоє з них увійшли до оновленої наглядової ради. Більшість членів наглядової ради сформовані представниками Альфа-Груп.

Незалежними директорами стали член ради директорів Letterone Investment Holdings S.A (Люксембург) Петро Авен і член наглядової ради ЗАТ "Альфа-Банк" (Білорусь) Ільдар Карімов, член ради директорів ABH Ukraine Ltd. Павло Назарьян, генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.

У наглядову раду також увійшли два представники групи UniCredit: один як незалежний член наглядової ради - Лоренцо Джанотті, другий призначений членом наглядової ради як представник UniCredit S.A. Карло Вівальді.

Зміни в наглядовій раді викликані завершенням угоди між Альфа-Груп і UniCredit Group щодо обміну активами, про що банк повідомив 31 жовтня.

ABH Holdings S.A. і UniCredit Group оголосили про завершення операції з передачі 99,9% ПАТ "Укрсоцбанк" в обмін на міноритарну частку в 9,9% в ABHH.

Оскільки UniCredit Group став опосередкованим власником Укрсоцбанку - через ABH Holdings S.A. - Італійська група змогла зберегти своє представництво в наглядовій раді Укрсоцбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: