"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутат із БПП заборгував банкам 371 мільйон

Середа, 2 листопада 2016, 09:52

Народного депутата Івана Винника (БПП) обмежили в праві виїзду за межі України у зв'язку із заборгованістю перед ВАТ "Альфа-Банк" і ПАТ "ПриватБанк" на суму 371 млн грн.

Про це свідчить постанова Апеляційного суду Києва від 19 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Обмеження діє до моменту погашення Вінником боргів перед банками. У той же час вилучати паспорт у нардепа суд відмовився.

Представники "Альфа Банку" повідомили, що Винник має 1/4 квартири, а також чотири малі суди. У банку стверджують, що Винник як боржник приховує наявність цього майна.

Реклама:

У реєстрі судів малого флоту є дані, що в 2016 році Винник мав у власності чотири самохідних моторних судна - два 2005 року випуску, одне 2006 року і одне 2008 року.

У своїй електронній декларації 2015 року Винник стверджує, що не має корпоративних прав і не є бенефіціаром жодної з компаній. Він задекларував тільки автомобіль BMW 750i 2008 року випуску і оренду номера в готелі "Національний".

24 березня 2014 Новокаховський міський суд Херсонської області видав рішення про стягнення з Винника Івана Юлійовича та Ткачука Станіслава Сергійовича солідарно 335,430 млн грн. З цієї суми основний борг становить 321,380 млн грн., решта - відсотки і пеня.

Ця заборгованість утворилася, оскільки Винник і Ткачук у 2008 році поручилися за кредит ТОВ "Завод будівельних матеріалів № 1" в "Альфа Банку".

Іван Винник до початку 2013 року значився керівником "Заводу будівельних матеріалів №1". Власником цієї херсонської фірми значиться кіпрська компанія "Nataville Limited". З липня цього року завод знаходиться в процедурі банкрутства.

Також Іван Винник має борг 35,57 млн грн перед "ПриватБанком". Про цю заборгованості нардеп в своїй електронній декларації не повідомив.

Цей борг стосується банківського кредиту ТОВ "Глобал Концентрат", поручителем за яким також був Винник. У 2013 році суд визнав вимоги "ПриватБанку" на 22,51 млн грн.

Відомо, що 5 жовтня 2016 представник Винника звернувся до суду із заявою про визнання виконавчого листа по справі про борг перед "ПриватБанком" таким, що не підлягає виконанню.

Винник був директором "Глобал Концентрат" в 2002-2009 рр. У 2009 році фірму переписали на лондонську компанію "Балестра Лімітед".

З червня 2015 "Глобал Концентрат" значиться в реєстрі юридичних осіб як припинена. У британському реєстрі знайти "Балестра Лімітед" не вдалося, ймовірно, вона була ліквідована і виключена з реєстру.

Зате в лютому 2015 була зареєстрована інша компанія з назвою "Балестра Лімітед", зв'язків або з Вінником або українськими компаніями не простежується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: