"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пожежа на "БРСМ": постраждалі через забруднення довкілля виграли суд

П'ятниця, 18 листопада 2016, 16:46

У четвер, 17 листопада, Обухівський районний суд Київської області прийняв рішення на користь громадян, які постраждали внаслідок забруднення навколишнього середовища під час пожежі на нафтобазі "БРСМ" в 2015 році.

Про це йдеться в прес-релізі юридичної компанії "Імператив плюс", яка захищала інтереси потерпілих.

"Вперше за всю історію України, і вперше на території країн колишнього Союзу, суддя задовольнив позов, що стосується порушення екологічних прав наших громадян і виніс рішення компенсувати постраждалим суму еквівалент в 30 мінімальних заробітних плат", - заявив директор юридичної компанії Олександр Лупейко.

"Головне в цьому рішенні не сама сума компенсації, а факт того, що Феміда прислухалася до міжнародних норм екологічного права", - сказав Лупейко.

Реклама:

Як відомо, 8 червня 2015 року на нафтосховищі ТОВ "БРСМ-Нафта", розташованому в селі Крячки Васильківського району сталася пожежа. Тоді загинули шестеро людей, п'ятнадцять громадян залишилися інвалідами.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

У "БРСМ-Нафті" заявляли, що пожежа на нафтобазі у Васильківському районі могла виникнути внаслідок підриву.

"БРСМ Нафту" пов'язують з колишнім міністром енергетики Едуардом Ставицьким, який наразі переховується в Ізраїлі. У компанії заперечують такий зв'язок.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!