"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче повернути вкрадені Кацубами 450 мільйонів

Четвер, 17 листопада 2016, 18:48

Генпрокуратура завершила досудове розслідування кримінального провадження по відношенню до колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби.

Про це йдеться у повідомленні НАК.

"Слідством встановлено, що Олександр та Сергій Кацуби в період з серпня 2012 року по 2013 рік шляхом зловживання службовим становищем заволоділи грошовими коштами "Нафтогазу" на суму понад 450 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за даними слідства для заволодіння коштами використовувались схеми фіктивних закупівель нафтопродуктів.

Реклама:

"Найближчим часом справу буде передано до суду. За результатами слідства "Нафтогаз" отримає право звернутись до винних осіб з вимогою про відшкодування завданих збитків", - зазначили у прес-службі.

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра.

У середині серпня суд продовжив його арешт ще на два місяці.

Як сказано у статті "Української правди" Кацуба , будучи главою "Чорноморнафтогазу", підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка". Правда, затримали його не в цій справі, а в розслідуванні "бензинової" справи Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

В кінці вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що керівник фракції "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік просив його звільнити Кацубуз-під варти, мотивуючи це тим, що група, членом якої є його батько – Володимир Кацуба – може перестати голосувати за рішення влади.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!