"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки знову обиратиме керівника "Центренерго"

Четвер, 17 листопада 2016, 15:14

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оголосить новий конкурс з відбору керівника енергогенеруючої компанії ПАТ "Центренерго".

Про це повідомила перший заступник глави МЕРТ Юлія Ковалів, пише "Інтерфакс-Україна".

"По "Центренерго" у нас є постанова суду (заблокувати перший конкурс з відбору глави компанії), вона незмінне. Ми програли суд - буде новий конкур", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі повідомив, що за зривом конкурсу із призначення керівника держкомпанії "Центренерго" стоїть народний депутат від фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 квітня суд заблокував конкурс з вибору керівника компанії "Центренерго".

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що конкурси на призначення керівників шести держпідприємств можуть бути зірвані.

"Мова йде про шість найбільших конкурсів. Починаючи від "Укрзалізниці" і закінчуючи "Електроважмашем", - сказав він.

За його словами, у МВС є інформація, що усі конкурси можуть бути зірвані відповідними позовами до суду. На думку міністра, це робиться для того, аби зупинити хід конкурсного відбору нового менеджменту держпідприємств "та залишити гнилі, старі схеми".

Як відомо, наразі тривають співбесіди з кандидатами у керівники на шість стратегічних державних підприємств: "Укренерго", "Центренерго", "Укрспирт", "Укрзалізниця", "Укрпошта" і "Електроважмаш".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: