"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Конкурент Tesla: Jaguar представив свій перший електромобіль

Четвер, 17 листопада 2016, 14:54

Компанія Jaguar офіційно представила концепт свого першого електромобіля I-Pace, побудованого на звичайній бензиновій моделі F-Pace.

Про це повідомляє Itc.ua.

Для першої моделі був обраний формат кросовера (SUV), так що у шанувальників моделі Tesla Mosel X скоро з'явиться цікава альтернатива.

Електрокроссовер Jaguar I-Pace побудований на алюмінієвій рамі, в яку інтегрований блок літій-іонних акумуляторів сумарною місткістю 90 кВтг.

Реклама:
 

За заявою представників компанії запас ходу електромобіля становить близько 350 км (220 миль). За допомогою пристрою швидкої зарядки (50kW DC) батарею електрокроссовера можна зарядити на 80% за півтори години.

 

До отриманої платформі кріпиться підвіска і два електричних двигуна на передній і задній осі, що дозволяє отримати повнопривідну схему.

 

Сумарно пара двигунів видає 400 кінських сил і 700 Нм крутного моменту, що дозволяє електрокроссоверу розігнатися з місця до 60 миль/год (96 км/год) всього за 4 секунди.

 

Салон кросовера оформлений в кращих традиціях марки Jaguar, крім цифрової приладової панелі і просунутої мультимедійної системи можна відзначити прозорий дах і інтегровані в спиці рульового колеса сенсорні панелі.

 

Відзначимо, що власник Jaguar I-Pace отримає відразу два багажника - компактний на 28 літрів спереду і повноцінний на 530 літрів ззаду.

Jaguar I-Pace не є черговою виставковою пробою пера, це практично готовий до виробництва автомобіль, який з мінімальними змінами піде в серію вже в кінці 2017 року, так що перші покупці зможуть отримати свій електричний Jaguar вже на початку 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: