"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту падає через зростання запасів у США

Четвер, 17 листопада 2016, 10:16

Нафтові ф'ючерси впали в ціні в четвер після виходу доповіді Управління енергетичної інформації США, яка свідчить про більше, ніж очікувалося, зростання запасів.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

Запаси нафти в США збільшилися на 5,3 млн барелів за тиждень, що завершився 11 листопада, в той час як аналітики очікували збільшення на 1,5 млн барелів.

Зростання запасів було викликано, головним чином, великим обсягом імпорту, який в середньому становив 910 тисяч барелів на добу, згідно з даними EIA.

Реклама:

До 8:30 ціна марки WTI опустилася на 7 центів до 45,50 долара за барель, ф'ючерси на марку Brent подешевшали на 7 центів до 46,56 долара.

"Ціна нафти намагається утримуватися на плаву після щотижневої доповіді EIA, яка в черговий раз показала значне зростання запасів... Запаси нафти підскочили на 5,27 мільйона барелів, що набагато більше очікуваного", - йдеться в аналітичній записці австралійського банку ANZ.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро сказав в середу після зустрічі з генеральним секретарем ОПЕК Мухаммедом Баркіндо в Каракасі, що країни-члени нафтового картелю готові прийти до "потужної" угоди щодо скорочення видобутку заради підтримки цін. Саміт ОПЕК відбудеться 30 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!