Тригубенко втратив вплив на Міненерговугілля

Середа, 16 листопада 2016, 08:59

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Максима Немчинова державним секретарем Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії 15 листопада.

До призначення Немчинова державним секретарем Міненерговугілля був Дмитро Лабоженко.

Який, за даними "ЕП", є членом команди колишнього неофіційного куратора вугільної галузі Сергія Тригубенка - на це місце призначення Лабоженко лобіювала тодішня помічниця Тригубенка Юлія Семик.

Реклама:

В інтерв'ю "ЕП" міністр енергетики Ігор Насалик повідомляв, що після свого призначення однією з перших провів зустріч з Тригубенко і повідомив йому про "інше бачення вугільної галузі".

Як відомо, Немчинов є комерційним директором ТОВ ВКФ "Алмакс".

Також конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Юлію Підкоморную, яка протягом року має право бути призначеною держсекретарем, якщо Немчинов не пройде спеціальну перевірку, відмовиться від посади або станеться форс-мажор.

Підкоморна - начальник Управління забезпечення комунікацій та організаційної роботи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Постійно виникає у контексті Остапа Семерака і Віри Ульянченко.

Влітку 2007 року стала начальником відділу забезпечення діяльності керівництва Київської ОДА, в той час Семерак до листопада 2007 був заступником голови Київської ОДА Віри Ульянченко. У 2014 році Семерак взяв її заступником керівника Служби Міністра Кабміну (обоє звільнилися звідти у грудні 2014).

На початку 2015 Підкоморна кілька місяців була помічником нардепа Семерака, після чого у травні очолила управління в Міненергетики. Підкоморна є членом правління Благодійного фонду "Велика родина" Віри Ульянченко.

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: