"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртранснафта" хоче самостійно розпоряджатися нафтою

Вівторок, 15 листопада 2016, 20:23

Група народних депутатів зареєструвала законопроект, який дозволить оперативно приймати рішення по заміщенню російської нафти на нафту інших сортів, та в найближчій перспективі дозволить відновити роботу нафтопроводів Одеса-Броди та Одеса-Кременчук.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови "Укртранснафта" Андрій Пасішник.

"Сьогодні, групою народних депутатів Верховної Ради було зареєстровано дуже необхідний для діяльності нашого стратегічного підприємства законопроект №5396, який, у разі прийняття, дозволить оперативно приймати рішення по заміщенню російської нафти на нафту інших сортів, та в найближчій перспективі дозволить відновити роботу нафтопроводів Одеса-Броди та Одеса-Кременчук", - написав він.

Реклама:

За його словами, проблема полягає в тому, що у 2001 році, при створенні ПАТ "Укртранснафта", усю наявну у підприємства нафту (і технологічну і товарну) було відображено в бухгалтерському обліку у якості основних засобів.

"На сьогодні, для переведення товарного залишку нафти у оборотні активи, необхідно мати в наявності всі бухгалтерські документи 2001 року, які було в установленому порядку знищено багато років тому. А враховуючи той факт, що вся нафта компанії є основними засобами - згідно зі ст.7 ЗУ про трубопровідний транспорт - відчуження заборонено", - пояснив Пасішник.

Він зазначив, що для запуску нових маршрутів з іншими сортами нафти, фактично відбуватиметься заміна однієї нафти на іншу, а юридично, в балансі пройде списання (відчуження) одного сорту і постановка на баланс іншого сорту нафти. 

"Тому ПАТ "Укртранснафта" сподівається на підтримку зазначених змін до законодавства з боку парламентарів", - підсумував перший заступник голови "Укртранснафти".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!