"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відправив російського міністра Улюкаєва під домашній арешт

Вівторок, 15 листопада 2016, 18:34

Басманний районний суд Москви відправив під домашній арешт міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва, якого звинувачують у вимаганні хабара.

Про це пише snob.ru.

Як пише видання, в ході судового засідання слідчий попросив відправити Улюкаєва під домашній арешт, заборонити йому користуватися засобами зв'язку і залишати житло.

Представник Генеральної прокуратури підтримала цю вимогу.

Реклама:

Під час засідання адвокати просили, щоб суд не відправляв Улюкаєва під домашній арешт, а залишив його під підпискою про невиїзд.

Адвокат Тимофій Гриднев попросив "в інтересах держави" залишити Улюкаєва на свободі, оскільки його відсутність на роботі дестабілізує роботу міністерства.

Нагадаємо, Улюкаєва затримали вночі 15 листопада за отримання хабара.

Міністра підозрюють у вимаганні у "Роснєфти" двох мільйонів доларів (майже 130 мільйонів рублів).

За версією слідства, Улюкаєв отримав гроші за те, що Мінекономрозвитку дало позитивну оцінку на угоду з приватизації держпакету акцій "Башнефть" (50,08%) компанією "Роснєфть".

Слідчий комітет Росії пред'явив Улюкаєву звинувачення за статею 290 статті КК РФ (отримання хабара особою, яка займає державну посаду РФ, з вимаганням хабара і в особливо великому розмірі).

Йдеться про вимагання хабара, зв'язаному з погрозами на адресу співробітників "Роснєфти", повідомила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко.

Сам Улюкаєв провини не визнав, але пообіцяв співпрацювати зі слідчими.

Під час суду він зазначив, що не відмовлявся від дачі показань, як стверджує слідство.

"Я не відмовився від дачі показань, а утримався. Я планую максимально співпрацювати зі слідством. Це в моїх інтересах. Тому що репутація мого імені може бути відновлена тільки таким шляхом", - сказав він.

Це перший випадок, коли в Росії затримали федерального міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!