"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший світовий оператор готовий зайти в український порт - Омелян

Понеділок, 14 листопада 2016, 09:34

Міністерство інфраструктури проводить переговори з світовим оператором Hutchison Ports, який готовий зайти в один із найбільших портів України.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, спільно з міністерством економічного розвитку готується законопроект про концесію, що має стати універсальним законом для усіх видів галузі.

"Ми готуємо технічно-економічне обґрунтування для модельних портів, які ми обрали. Щоб ми з інвесторами говорили мовою фактів, цифр, документів, а не просто деклараціями чи гаслами. Розпочата робота у морському порту "Ольвія", "Херсон". Я сподіваюся, що ми також зможемо перейти до інших портів. Паралельно ми працюємо з інвесторами", - зазначив міністр.

Реклама:

За словами міністра, в Україні високотехнічні, сучасні робочі місця здатні створити лише топові світові компанії.

"З цією метою ми проводимо переговори з номер один світовим оператором Hutchison Ports, який готовий заходити в один з найбільших портів України. Також з портовим оператором DP World, який є номер три у світі і один з найтехнічніших", - розповів Омелян.

Він стверджує, що, якщо ці компанії будуть в Україні, то можна бути спокійними за морську галузь, адже вони дадуть ті приклади, до яких підтягнуться інші морські порти.

Раніше міністр повідомляв, що наступний рік має стати роком заходу на український авіаринок європейських лоукостів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: