Держпідприємствам можуть заборонити працювати з "дочками" російських банків

П'ятниця, 11 листопада 2016, 14:37

У Верховній Раді пропонують заборонити державним та комунальним підприємствам працювати з банками з російським капіталом.

Про це йдеться в проекті постанови №5383 "Про припинення співпраці державних і комунальних підприємств з банками країни-агресора", пише Finclub.

Ініціатором даної постанови є Віталій Купрій.

Проектом постанови пропонується рекомендувати Кабміну провести інвентаризацію рахунків державних і комунальних підприємств, установ і організацій в банках, контрольованих Російською Федерацією, а також отримати інформацію про все державне і комунальне майно, яке перебуває в заставі у цих банків.

Реклама:

Отриману інформацію пропонується оприлюднити в газеті "Урядовий Кур'єр", а також на офіційному сайті уряду.

В подальшому документ пропонує прийняти заборону таким підприємствам співпрацювати з "дочками" російських банків.

Крім того, пропонується вилучити із застави у банків з російським капіталом вже передане цими підприємствами майно, яке належить державі та територіальним громадам.

"Національному банку рекомендується забезпечити рефінансування банків, які візьмуть на себе кредитні зобов'язання державних і комунальних підприємств, установ і організацій в банках, контрольованих Російською Федерацією, з передачею об'єктів застави під контроль України", - йдеться в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: