"Нафтогаз" оскаржить рішення суду щодо виплати боргу "Укртрансгазу"

П'ятниця, 11 листопада 2016, 10:13

НАК "Нафтогаз України" подала апеляційну скаргу на рішення госпсуду Києва, яким той вирішив стягнути з "Нафтогазу" на користь "Укртрансгазу" 924,832 млн гривень боргу за надані оператором ГТС послуги балансування.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного господарського суду від 24 жовтня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають Українські Новини.

Розгляд апеляції призначено на 16 листопада.

"Укртрансгаз" встановив місячний небаланс "Нафтогазу" за січень - 45,147 млн куб. м, за лютий - 32,462 млн куб. м, за березень - 29,818 млн куб. м, за квітень - 6,644 млн куб. м, за травень - 5,092 млн куб. м, за червень - 3,218 млн куб. м.

Реклама:

"Нафтогаз" стверджує, що, за його даними, небаланс газу в зазначений період у нього не виникав і послуги з балансування він не замовляв.

Згідно з позицією НАКу, заявлені "Укртрансгазом" обсяги небалансу газу повинні вважатися несанкціонованим відбором, оскільки компанія взагалі не замовляла послуги з транспортування цілої низки споживачів, які цей газ витратили.

На думку "Нафтогазу", саме "Укртрансгаз" несе відповідальність за втрату або недостачу прийнятого до перевезення вантажу (газу), який надійшов в ГТС для транспортування, оскільки як перевізник не забезпечив його збереження за межами представлених "Нафтогазом" номінацій.

До того ж, на думку "Нафтогазу", "Укртрансгаз" як оператор ГТС мав можливість обмежити або припинити постачання газу певним споживачам при перевищенні допустимого рівня небалансу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!