ООН оцінила втрати від "арабської весни" в 614 мільярдів доларів

П'ятниця, 11 листопада 2016, 09:35

Втрачене економічне зростання країн на Близькому Сході через "арабську весну" з 2011 року становило 614 млрд доларів, підрахували в ООН.

Про це пише ВВС.

614 млрд доларів - це 6% ВВП регіону в 2011-2015 роках, говориться в звіті Економічної і соціальної комісії для Західної Азії ООН.

Для підрахунків були використані прогнози економічного зростання арабських країн, зроблені до 2011 року. Це перша оцінка збитку, підрахована авторитетною міжнародною організацією.

Реклама:

При оцінці використовувалися в тому числі непрямі ефекти: наплив біженців, скорочення грошових переказів трудових мігрантів, спад в туристичному бізнесі.

Нагадаємо, серія протестів в країнах арабського світу почалася в 2011 році. Зіткнення громадян з владою призвели до зміни режимів в чотирьох країнах і війн в Лівії, Сирії та Ємені.

У Сирії протести поступово переросли в громадянську війну, в яку зараз залучені Захід і Росія. Економічні втрати цієї країни оцінюються в 259 млрд доларів з 2011 року.

У країнах, де в результаті протестів змінилася влада, нові лідери так і не змогли впоратися з проблемами, які привели до демонстрацій, констатують автори доповіді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: