Кабмін виділив 360 мільйонів на тверде паливо для населення

Четвер, 10 листопада 2016, 16:11

Уряд додатково виділив понад 359 мільйонів гривень допомоги населенню на закупівлю твердого палива та скрапленого газу.

Це рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 9 листопада, передає прес-служба уряду.

"Безповоротна грошова допомога уряду на придбання твердого палива (вугілля, дров, брикет тощо) призначається виходячи з норми у дві тонни на одне домогосподарство на рік і граничного показника вартості, який становить 2 тисячі гривень за тонну", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, субсидія на придбання твердого палива оформляється так само, як і звичайна житлова субсидія.

Реклама:

"Щоб її отримати, потрібно подати в місцевий орган соціального захисту декларацію про доходи та заяву. В останній слід підкреслити поле зі словами "на придбання твердого палива та скрапленого газу", - повідомляє прес-служба.

"Такою допомогою мають можливість скористатися ті сім’ї, які використовують для опалення виключно тверде паливо. Субсидія їм надається незалежно від площі житла і виплачується один раз на рік в готівковій формі на особовий рахунок в банку. Чим менший дохід родини, тим більший розмір урядової допомоги вона отримає", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів заклав в бюджет на 2017 рік 400 млн гривень на реалізацію програми з видачі населенню "теплих" кредитів, які будуть використані для покупки енергоефективних матеріалів і обладнання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: