"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нардеп Різаненко вимагає від ГПУ розслідування щодо розкрадання коштів держбанків

Вівторок, 1 листопада 2016, 15:52

Народний депутат від БПП Павло Різаненко вимагає провести перевірку за фактами здійснення операцій, що мають ознаки маніпуляцій на фондовому ринку з облігаціями внутрішньої державної позики державними банками.

Про це йдеться у депутатському запиті, копія якого є у розпорядженні ЕП.

Як зазначається у запиті, кошти виводились протягом 2012-2014 років з таких держбанків як - "Ощадбанк", "Укрексімбанк" та "Укргазбанк". Операції з виведення коштів відбувались на фондовій біржі "Перспектива" за участю посередників ТОВ "Фондовий актив", ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", ЗНВКІФ "Бонд", ТОВ "Центральний брокер" з метою виведення коштів державних банків та коштів комерційного банку ПАТ "ОТП Банк".

Крім того, нардеп зазначив, що ГПУ розпочало  розслідування за ст. 191 ч.5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 222¹ ККУ (маніпуляції на фондовому ринку) за раніше поданою ним заявою про злочин.

Реклама:

У разі підтвердження фактів порушень законодавства України, Різаненко просить Нацкомісію вжити належних заходів реагування щодо притягнення до відповідальності винних осіб. А також здійснити перевірку наявності інших випадків виведення коштів державних банків через здійснення маніпуляцій на фондовому ринку з ОВДП за період 2010 – 2014 років, за часів режиму Януковича.

Нагадаємо, раніше "ЕП" у своєму матеріалі повідомляла, що за часів Януковича, з держбанків виводились сотні мільйонів гривень. До цього розкрадання були причетні компанії близькі до голови НБУ..

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!