Європарламент може внести безвіз до порядку денного після 7 листопада

Вівторок, 1 листопада 2016, 11:02

Європарламент може внести питання безвізового режиму для України після 7 листопада, після того як європейські інституції дійдуть до компромісу щодо механізму призупинення.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу.

Вона нагадала, що інституції ЄС можуть вирішити питання щодо призупинення дії безвізового режиму вже на наступному тижні.

"На наступний тиждень запланований триалог по припиненню безвізового режиму – це 7 листопада. І якщо 7 листопада вони дійдуть до компромісного рішення, то після цього з'явиться в порядку денному вже позначка щодо розгляду механізму припинення безвізового режиму.

Реклама:

Ми в той же час наполягаємо на тому, щоби наше питання було винесене на засідання постійних представників - це рівень послів країн Європейського Союзу, щоб по нам було прийняте таке рішення, як по Грузії після чи перед їх виборами", - відзначила Зеркаль.

Як повідомлялося, голосування питання про скасування візових вимог для українців не внесено до порядку денного пленарної сесії Європарламенту в листопаді.

Як відомо, подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

В ЄС мають сумнів, чи буде найближчим часом ухвалене рішення про затвердження так званого механізму призупинення дії безвізового режиму, без якого неможливе надання безвізу з ЄС для України, Грузії та Косово.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: