"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд повторно заарештував активи колишнього топ-менеджера "Дельта Банку"

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 14:22

Печерський районний суд Києва повторно заарештував майно і корпоративні права колишнього першого заступника глави ради директорів "Дельта Банку" Віталя Масюри.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, суд заарештував корпоративні права, а також рухоме і нерухоме майно (а саме квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі, паркомісця), оформлені на підозрюваного і членів його сім'ї на загальну суму близько 450 млн грн.

Банкір є підозрюваним у кримінальному провадженні, відкритому за заявою уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за ч. 2 ст. 364-1 КК (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Реклама:

Нагадаємо, раніше слідчий суддя Печерського райсуду задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного і скасував арешти майна і корпоративних прав.

Тому прокуратура Києва звернулася до суду з клопотаннями про повторний арешт, які були задоволені в повному обсязі.

У прокуратурі зазначили, що в результаті принципової позиції і своєчасного реагування вдалося не допустити незаконного відчуження майна підозрюваної особи.

Як відомо, 20, 29 січня, 15 лютого і 1 березня стосовно Масюри, його сестри і чоловіка сестри судомбуло винесено ряд визначень, якими було арештовано майно.

15 вересня суд зняв арешт з майна Масюри, а саме з автомобіля Nissan Tiida (2007 року випуску), квартири, будинки, групи нежитлових приміщень і 2 паркувальний місць.

Також суд зняв арешт з майна сестри Масюри і її чоловікова: 14 автомобілів (Mitsubishi Lancer, Toyota Land Cruiser Prado, 4 Land Rover Range Rover, Bentley Continental GT, Mercedes-Benz GL350, Mercedes-Benz S350, Mercedes-Benz S500, Audi R8 , Audi A8, Daewoo Leganza, BMW 730), 3 будинків, 2 квартир, 2 земельних ділянок, 3 паркувальних місць і групи приміщень.

Також суд зняв арешт з 100% статутного фонду Іллічівського зернового порту і компанії "Стройбуд Іллічівськ".

Як повідомлялося, в січні поліція оголосила в розшук першого заступника голови, директора казначейства "Дельта Банку" Віталій Масюра.

Після цього суд заарештував квартиру, будинок і автомобіль екс-першого заступника голови ради директорів Дельта Банку Масюри.

Як повідомлялось, перший екс-заступник ради директорів "Дельта-Банку" Віталій Масюра підозрюється в розкраданні з банку понад 50 млн доларів (1,2 млрд гривень).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: