WOG оскаржить в суді мільйонний штраф АМКУ

Понеділок, 31 жовтня 2016, 18:32

Компанія WOG в судовому порядку оскаржить штраф Антимонопольного комітету в 54,36 млн грн.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

"28 жовтня 2016 року, майже через три роки розслідування, АМКУ виніс рішення стосовно "бензинової справи. Даним рішенням Комітет звинуватив компанію WOG, поряд з іншими операторами паливного ринку України, в "змові і антиконкурентних діях" в частині формування цін на бензини і ДП. Своїм рішенням АМКУ також наклав штрафи на ряд мереж АЗС, серед яких і компанія WOG", - йдеться в повідомленні.

ТОВ "ВОГ Рітейл" офіційно заявляє про те, що не погоджується з позицією Комітету, вважає його рішення заангажованим, необ'єктивним і таким, яке завдає значного репутаційного збитку компанії. Відповідно, дане рішення АМКУ буде оскаржено в судовому порядку.

Реклама:

"З огляду на ситуацію, що склалася ми змушені констатувати, що АМКУ не бажає реагувати на реальних порушників і " сірих дилерів" на ринку палива, які дійсно встановлюють економічно необґрунтовані ціни на нафтопродукти (в тому числі, через несплату в повному обсязі роздрібного акцизу). Діяльність саме таких "операторів" спотворює справедливу конкуренцію на ринку, але як і раніше залишається без уваги контролерів", - заявляють в компанії.

Як зазначають в ТОВ "ОГ Рітейл", в рамках засідань у справі представники компанії неодноразово заявляли про те, що Комітет у рамках розслідування не досліджував макроекономічні чинники, які впливали на ціну, зокрема курс гривні до долара, який впав втричі, і міжнародні котирування ціни на сиру нафту і паливо.

"Комітет не захотів відповісти на питання компаній-відповідачів у справі, чи є в Україні конкуренція на ринку палива. І це при тому, що в Україні працюють понад 1000 АЗС на 1 млн. автомобілів (для порівняння: в Німеччині - 320, а в Великобританії - 255) ", - заявляють в WOG.

У компанії вважають, така позиція АМКУ наводить на думку, що рішення було підготовлено раніше, ніж закінчився процес розслідування, і мало на меті не встановити істину, а покарати компанії, які ведуть бізнес згідно з усіма вимогами чинного законодавства, і податкового, зокрема.

З метою захисту своїх позицій і ділової репутації, компанія WOG за результатами рішення Комітету звернеться до Ради бізнес-омбудсмена в Україні.

Компанія відстоює позицію, що рішення АМКУ суперечить базовим положенням економічної науки, а відповідно прийнято державним контролюючим органом безпідставно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!